Inici Els Minyons Història Història de la Colla
Catalan Arabic Dutch English Finnish French Galician German Greek Italian Japanese Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish

Els Minyons de l'Arboç és una colla castellera de la població de l'Arboç, a la comarca del Baix Penedès, refundada el 2002. És l'hereva de la colla fundada el 1958 i desapareguda el 1985.
 

Primera etapa (1958-1984)

primercastellantigaL'Arboç havia estat una important plaça castellera abans i durant l'època d'or dels castells, al segle XIX. Però no va ser fins al 1958 que va sorgir la primera colla local amb nom oficial. Aquesta naixença no està absent d'anècdota. El dia 4 de Setembre d'aquell any, un grup de vilatants arbocencs aficionats al món casteller i castellers (alguns d'ells) de les agrupacions castelleres existents en aquell moment, asseguts a les taules del Bar Victòria, comentaven els castells realitzats en aquella mateixa plaça en la Diada de Festa Major de l'Arboç pocs dies abans, i especialment la poc reeixida actuació de la Muixerra de Valls, de la qual n'eren membres alguns d'ells. Mig en broma mig seriosament, va iniciar-se la idea de crear una colla. Precisament d'entre ells fou el gran afeccionat Moisès Calaf, que celebrava el seu sant, qui va oferir una ampolla d'anís i una de conyac si a honor seu feien un castell, i ...dit i fet. Així es va engegar la cosa.

primer4d7antigaS'niciaren assajos i l' atenció de la gent fou immediata. Els dies 6,13 d'aquell mes s' assajà i els dies 20 i 27 a la plaça es feren assajos-actuació sense camisa encara, però enfaixats. El dia 20 es descarregà ja el 4 de 6 i el dia 27 es descarreguen el 3 de 6, el 4 de 5 net i el 5 de 6 entre d'altres. En aquella actuació del dia 27 s'inicia la “campanya de la camisa” i foren molts els que hi col.laboraren econòmicament en la compra, les proves havien tingut ressò a la comarca i foren contractats per a actuar per la Festa Major de Lleger (Sant Jaume dels Domenys) el dia 12 d' Octubre en la que seria la presentació oficial de la colla amb la nova camisa i escut. Així doncs aquell dia 12 Festa de la Mare de Déu del Pilar la nova colla castellera Minyons de l'Arboç fa la seva presentació oficial a la vila assistint primer a la Santa Missa i un cop finalitzada, és beneïda pel Mossèn. Acompanyats de les autoritats locals es fan seguidament alguns castells i pilars. És al migdia que la colla es dirigueix a Lleger per fer-hi la primera actuació oficial que seràn: 4 de 6, 5 de 6, 3 de 6 per sota i dos pilars de 4 alhora.

primer3d7antigaAbans d'acabar l'any els Minyons descarregaràn en dues actuacions a l' Arboç i una tercera a Vilafranca del Penedès convidats per la colla Castellers de Vilafranca i la radio local: el 2 de 6, el 4 de 6 amb el pilar i  el 4 de 6 net (auguri del que vindria la temporada vinent), entre d'altres i completant així tota la gamma de castells de 6 utilitzada habitualment en aquells temps.

L' ajuda de castellers vallencs, especialment de la Muixerra, acreditava la joveníssima colla arbocenca. Això i les ganes de superació expliquen la ràpida progressió de la colla, que en menys d'un any de vida, descarrega el seu primer 4 de 7, per la Festa Major de l'Arboç el 23 d' Agost del 1959, enmig d'una alegria indescriptible. També és molt destacable el fet que aquell any els administradors de la Festa Major de Vilafranca del Penedès contractessin els Minyons juntament amb la Colla Vella dels Xiquets  de Valls. Les fites dels arbocencs corrien de boca en boca en el "mundillo" casteller. No seria l'únic cop que la colla arbocenca seria contractada per Sant Félix.

Així doncs els Minyons iniciaven els '60 amb el clar objectiu de poder assolir més castells de 7 pisos, especialment el desitjat 3. En aquella època les diades castelleres no proliferaven tant com ara. Tot i així abans d'actuar per la Festa Major local, s'actua també a les Festes Majors de Sabadell i el 15 d' Agost a la  de La Bisbal del Penedès i en les dues es descarrega el 4 de 7. Arribada la Festa Major hi ha un moment que copsa l'actuació dels dos dies i és el primer 3 de 7 que queda en carregat en la Diada de Diumenge. Aquest es descarregarà per primer cop l'any vinent en la mateixa Diada amb l'ajut de dos elements de la colla de  Vilafranca. a l'Octubre d'aquell any 1960 es fan dues actuacions destacables més el dia 9 a l' Arboç on es fa una ofrena a la patrona de la colla la Verge del Remei entre d'altres es fa el 4 de 7 i a Barcelona el 16 al Camp Nou a la mitja part del partit FCB-Real Sociedad, on es descarrega el 2 de 6, el 3 de 6 per sota i pilar de 4, en aquella actuació previament s'havia anat a Montserrat. El 1961 s'inicià actuant a les tradicionals Festes de la Candela on s'hi fa un 4 de 7 de germanor juntament amb les colles de Valls i Tarragona. També s'actua a banda de l' Arboç a Badalona i al Barri de Sarrià (Barcelona).

concurscanjorba

Els anys posteriors serveixen a la colla per a consolidar la gamma bàsica de 7 i fer algún que altra pilar de 5, sempre amb ajuda vallenca. El 1962 s'actua a Vilanova i la Geltrú i el 1964 la colla torna a ser convidada per Sant Félix. Aquell any en un assaig la colla assoleix el pilar de 5 amb membres exclusivament arbocencs, però no es descarregarà en actuació a plaça fins l'any 1968 el 31 de Març a l' Arboç, en un merescut homenatge de la Vila al compositor local Pau Sicart i Güell. Abans d'acabar la temporada, al Portal de l' Àngel de  Barcelona, les galeries Jorba-Preciados i en motiu de les Festes de la Mercè organitzen un concurs casteller i hi assisteixen les set colles del panorama casteller d' aquell moment. Els arbocencs tot i ser la colla més humil, queden en cinquena posició. En la segona edició la colla estrena una construcció, el 4 de 7 amb el pilar, però no aconsegueix descarrega-la. El concurs es celebra una edició més, la tercera i última, ja que disputes en aquella edició del 1966, provoquen que una de les colles involucrada en la trifulca, no vagi a recollir el premi. En aquella última edició la colla fa un intent de 3 de 7 per sota, però no s' arriba a carregar.

primerp5antigaArribat el 1967 la colla feia uns anys que havia entrat en una dinàmica d'estancament, tot i així; la colla participa en Diades o capitals forànies importants com ara: Sabadell el 5 d' Agost, St. Félix Vilafranca el 30 d'Agost i la Mercè el 23 de Setembre.

primer4d7pantigaEl 1968 s'inicia l'any en l' actuació d'homenatge al compositor arbocenc Pau Sicart. Com a més destacable és que la colla aquell any dóna mostres de millora i participa en un concurs organitzat pels administradors de la Festa Major de Vilafranca anomenat "Anxaneta d' Argent". En aquella primera edició comparteix plaça amb dues colles penedesenques més: Nens del Vendrell i Castellers de Vilafranca. Queda en una meritòria segona posició, en la millor actuació realitzada per la colla fins al moment, descarrega el 4 de 7 amb el pilar i fa un valent intent sobre el 5 de 7. En les tres edicions posteriors la colla realitza actuacions similars. Com a més destacable però, és en l'última edició del concurs, és a dir; en la de 1971 en que la colla realitza el primer intent sobre el 2 de 7, però el castell no s'arriba a carregar.

El 1970 és un any curiós del "món casteller" ja que es celebren dos concursos, l'esmentat a Vilafranca i la recuperació del tradicional biennal de Tarragona que no es celebrava des de 1956. La colla, com no; participa ambdós. Destacable, la primera participació a Tarragona, ja que; des de la creació de la colla, havia coincidit amb la "no" celebració del certamen tarragoní. Els Minyons queden en cinquè lloc. Els concursos vilafranquins i tarragoní van aconseguir treure la colla d'un estat d'ensopiment. Sempre s' ha dit, que una de les grans vàlues dels concursos castellers, és l' ànim de superació en que es submergeixen les formacions castelleres.

primer5d7antigaAixí doncs, arribat el 1971 la colla entra en la que serà la seva millor etapa fina al moment. Es fa el 4 de 7 amb el pilar en les importants Diades de finals d' Agost a L' Arboç i St. Félix a Vilafranca i abans d' acabar l'any la colla es regala una nova construcció. En la Diada de la Festa Patronal de la colla, el 3 d' Octubre; la colla descarrega el seu primer 5 de 7, el qual feia tres anys que la colla hi anava a darrere. Aquell dia la colla li ret homenatge al gran col.laborador de la colla i vallenc Llorenç Fabra "Llorençó".

L'any 1972 la colla realitza la millor actuació de la colla per la Festa Major de l' Arboç: 5 de 7, 4 de 7 amb el pilar i 3 de 7. Actuació que repeteix en la seva segona participació al concurs de Tarragona i li serveix per quedar cinquens per segon cop.

La colla passa pels millors moments a nivell tècnic e inicia el 1973 amb optimisme, actuant a dues poblacions on els seus veïns han ajudat històricament a la colla. Les Festes Majors de La Gornal i Banyeres del Penedès, on s'hi realitzen els primers castells de 6 i algún d'ells ja, net. El 5 d' Agost es torna actuar a Sabadell, on s'hi fa la primera "clàssica de set" bon auguri de cara a preparar la Diada de Festa Major de l' Arboç. Arribada la Diada festamajorenca local l'ambient prèvi que s' havia creat a la Vila era d' eufòria, tot i realitzar una actuació força digne, el llistó marcat és alt i no s' aconssegueixen els objectius marcats. Aquell any es torna a fer un concurs a Vilafranca, el 12 d' Octubre; en motiu de la Setmana de la Vinya i el Vi del Penedès, patrocinat per l'empresa vilafranquina Mobles Quer. Es torna a fer un bon paper, participen 9 colles i els Minyons queden cinquens.

primer2d7cantigaLa temporada següent esdevé importantíssima per la colla, aconsegueix mantindre els resultats en els castells de 7 de la temporada anterior i fins i tot; hi dóna una volta de rosca més. Comença actuant en el segon aniversari de la colla Bordegassos de Vilanova el 5 de Maig i realitza la primera "clàsssica de set". Aquell any s'assaja especialment la torre de set. S' han creat expectatives de cara la Festa Major, però no es compleixen. Al Setembre per Santa Tecla s'organitza una alterantiva al concurs, amb el nom de Manifestació Castellera, hi participen 12 colles, mai vist abans. Els Minyons fan 5 de 7, 3 de 7 i un intent pràcticament carregat de torre de 7. Aquesta espina clavada, es treu el 12 d'Octubre, Festa de la Colla, juntament amb Bordegassos i Joves de Valls. Fita històrica que no es va poder repetir. La colla consegueix carregar la torre, però no pot amb el cinc. En acabar es fa un 3 de 7 de germanor.  Va ser un gran dia a l' Arboç.

A partir d'aquí, la cosa canvia, i molt. Es pot dir que la colla fa un canvi dràstic a nivell de resultats, això i altres disputes internes provoquen una disminució constant de camises, l' ambient es torna tant endarrerit que ni tan sols s' organitza la Festa Patronal d' Octubre, com era habitual i on tans sols un any abans s'havia carregat el castell més important fet per la colla.

El 1976 cal destacar l' organització de la segona Manifestació Castellera a la Plaça de Braus de Tarragona, per Santa Tecla. Es fa la "clàssica de set" i pilar de 5 per sota, castell que es sovinteja bastant en els anys posteriors. Era exactament la mateixa actuació que havien realitzat per Festa Major. També es celebra el 50è Aniversari dels Nens del Vendrell i organitzen la Setmana Castellera del Vendrell, amb una Diada com a cloenda d'actes on hi participen pràcticament totes les colles, el paper dels Minyons és discret.

santes_creusLa crisi de la colla era ben palesa, en franca devallada. El 1977 té com a nota més destacada, la celebració el 2 d' Octubre a Santes Creus, una "trobada castellera" en motiu de la Cloenda de l' Àmbit d'Antropologia i Folklore del Congrés de Cultura Catalana. Hi participen totes les colles existents, catorze. La colla fa la tripleta de castells que ha repetit més al llarg de la seva història, la "clàsssica de set". El 1978 continua essent un any d'estancament però com l'anterior, amb certs moments de revifalla, per la Festa Major es fa la "clàssica de set", però el quatre només es carrega. S'actua a La Gornal, Santa Oliva i l'1 d' Octubre a la "manifestació castellera" de Tarragona, substitutòria del tradicional concurs. El 21 d' Octubre la Vila organitza un homenatge a un dels arbocencs més rellevants Dom Aureli M. Escarré, Abat de Montserrat en la difícil època de dictadura, en motiu del 10è aniversari de la seva mort se li aixeca un monument a la Plaça de la Badalota. Fóu un dia festiu amb gran assitència de personalitats il.lustres de tots els àmbits i d'arreu del panorama català. Hi actuaren totes les entitats folklòriques locals. Els Minyons realitzaren castells de la gamma alta de sis i diversos pilars de 5. El 1979 continua la mateixa dinàmica, la moral és tan baixa que fins i tot s' organitzen unes pintades per diferents llocs de la Vila on s'hi llegia el lema "Salvem els Minyons".

L' època dels '80 s' inicia amb la mateixa tònica, possiblement el pitjor any de la colla, és el primer any des del 1959 en que ni tant sols es pot carregar un castell de set. S'actua a La Gornal, a Tarragona el 25 de Juliol, convidats pels Xiquets de Tarragona i el 15 d' Agost a la Bisbal juntament amb Castellers de Vilafranca i la Joves de Valls.  Aquell any hi torna a haver concurs a la Plaça de Braus de Tarragona. La colla fa la seva pitjor actuació en un concurs casteller. El 1981 és any de Decennals de La Candela de Valls i s' hi nota certa millora, es fan els primers castells de sis nets. Aquest any es torna a fer la "clàssica de set" per Festa Major, acompanyats de la colla Joves de Valls, que no actuaven a l' Arboç des de 1958; en aquelles La Muixerra. Realitzen una brillant actuació descarregant el 4 de 8. Es recupera la Festa Patronal de la colla a l' Octubre, acompanyats dels Nens del Vendrell, destaca l' intent de 2 de 6 net, senyal de les ganes de recuperació que havien aportat una nova junta.

3germanor1982El 1982 la primera actuació es realitza a Barcelona, en motiu dels Mundials de Futbol. Al Juny es torna a la capital catalana, al barri del Turó de la Peira i més endavant s' actua a La Fatarella. Aquell any torna a actuar per la Festa Major la colla Vella de Valls, que no hi actuava des de 1935 i tenia un gran interès en deixar un bon regust. Realitza una gran actuació, la "clàssica de vuit". Aquell any també hi hagué concurs a Tarragona la colla queda en novena posició, demostrant una tendència a la revifalla. També es celebra la Festa Patronal de la colla, aquest cop se li ret homenatge al que podem considerar el promotor de la colla Moissés Calaf, s' actua juntament amb els Minyons de Terrassa i la Colla de Mar de Vilanova. En total aquell any es descarreguen tres 3 de 7, feia vuit anys que això no succeïa.

El 1983 és l'any del 25è aniversari de la colla, tot i l'efemèride; la colla va començar la temporada adormida.  Diverssos punts de vista, nervis i disputes internes, provoquen que  la colla no avanci amb un criteri únic i estable. S' organitzen diverssos actes i activitats. Per aquella Festa Major, es conviden les dues colles vallenques, fet que no passava des de 1934 i això crea una gran expectació a la Plaça de la Vila. Les dues realitzen "la clàssica de vuit" i els Minyons descarreguen el 4 de 7, però no se'n surten amb el 3. En aquelles les colles vallenques passaven per un moment de forma òptim i es començaven a veure les primeres catedrals i els primers castells de nou del segle XX. Era evident que el món casteller passava per un gran moment de salut. És en aquest context que la colla Minyons de l' Arboç abandona la pràctica castellera. La decepció per no assolir els objectius desitjats en tant destacable efemèride, és massa gran i el panorama a curt termini no es veu com calia esperar. Tot i així; l'any 1984 es fa un esforç per tirar-la endavant i es carreguen el 3 i el 4 de 7 i es fan diversos pilars de 5. És any de concurs de Tarragona i el paper que la colla hi realitza no passa de discret. La colla es dissol i ja no começa la temporada el 1985, passaràn uns anys abans de reempendre-la.

 

grupantiga

 

 

Segona etapa (1993)

historia2

L'any 1993, amb Joan Vallès i Jordi Fabra com a caps de colla, es va intentar revifar l' esperit minyò.. El gran moment casteller que es viu a Catalunya desperta vells records als aficionats arbocencs i s'inicia una campanya de captació d'efectius. Només es van realitzar quatre actuacions , on es van descarregar el 4 de 6, el 3 de 6 i el 4 de 6 amb el pilar, i es va carregar el 2 de 6. A principis d'any, la convocatòria d' assaig per al 14 de gener de 1994 no va tenir l'èxit esperat i el projecte queda aparcat. Tot i això es posa la llavor i s'inicia en la pràctica castellera a joves que més endavant seràn clau en el futur esdevenir de la colla.

 

 

 

 

 

 

 

Tercera etapa (2002-)

4d7Havien passat uns anys després de la decepció per la no consolidació de la colla en l'etapa anterior, tot i així; els impulsors més joves d'aquella etapa no es rendeixen.

3d7L'any 2002 s'organitza una actuació en motiu del Dissabte de Festa Major de l'Arboç semblant  a l'intent de represa  de l'any 1993, es  a dir; sense la camisa vermella característica dels Minyons. Aquella primera actuació formada amb pocs membres de la colla antiga i d'altres aficionats castellers de la vila, es va celebrar dins l'esglèsia degut a la pluja que va caure aquell dia i va obligar a buscar un lloc alternatiu a la Plaça de la Vila, per part de les entitats del seguici festiu de l'Arboç, per a poder realitzar les seves tasques. Degut a l'exit de l'iniciativa es decideix refundar la colla oficialment. Així doncs el grup de joves pren les regnes inicialment i s' intenta no caure en errors passats.

La colla iniciava una nova etapa optimista i amb molta il.lusió, tant és així que poc més d'un any de la seva represa i fruit del gran treball realitzat, el 16 d'Agost del 2003 a la Vigília de la Festa Major de Gràcia es descarrega el 4 de 7, vint anys després es tornava a descarregar un castell de 7 pisos. Un any més tard el 25 de Juliol a les Festes del barri  de Ma. Cristina Tarragona, es descarrega ja el 3 de 7. El 2004 els Minyons assajen el pilar de 5 que descarreguen l'1 d'Agost a la Festa Major de Castellet al municipi de Castellet i la Gornal, aquell any servirà als Minyons per a consolidar-se com a colla de 7.p5

El 2005 es vol fer un pas endavant, i es fa. Per la Diada de la Festa Major de l' Arboç es descarrega el 4 de 7 amb el pilar. Lluny de conformar-se, la colla carrega el 5 de 7 en el marc del Vè Concurs de castells Vila de Torredembarra, es descarregarà el 4 de Juny del 2006 en la Diada dels Minyons de l'Arboç, així doncs la colla mica en mica recupera els castells de la gama alta de 7.

 4d7aEn aquells messos el treball de la colla és constant e inconformista, l'engrescada és notoria i els resultats així ho evidencien. El 2006 esdevé un any important i especial per a l' entitat, en motiu de la Festa Major de Manlleu es carrega el 2 de 7 l'única referència històrica es remuntava a la carregada l'any 1974, catorze dies més tard el 27 d'Agost, es descarrega  per la Diada de la Festa Major de l'Arboç, enmig d'un esclat d'alegria per part de la colla i gran part dels assistents a la Plaça de la Vila, plena a vessar. S' havia  aconsseguit trencar el sostre tècnic històric assolit per la colla.

Un dels principals èxits aconseguits per la colla és l'assoliment de la primera posició en les edicions V, VI i VII del Concurs de castells Vila de Torredembarra, concurs de castells per a colles de 7 organitzat pels Nois de la Torre també anomenat Concurs7.5d7

El 2008 és especial per a la colla ja que es celebren 50 anys de la fundació de Minyons de l'Arboç mig segle ple d'alts i baixos. La colla organitza diferentes activitats per a celebrar l' efemèride, una d'aquestes és la Diada del 50è aniversari el 9 de Novembre acompanyats a plaça per Colla Vella dels Xiquets de Valls, Colla Joves dels Xiquets de Valls (aquestos aquell dia descarregarien un inèdit 12 de 7), Castellers de Vilafranca, Nens del Vendrell i Bordegassos de Vilanova. En aquella actuació es fa el primer atac a un castell de vuit pisos en l'història de la colla: el 4 de 8, essent un intent desmuntat quan entraven dosos.t7

Assolits tots els castells realitzats en l'època antiga la colla té la sensació de tocar sostre i es manté aquells anys realitzant amb intermitència castells de la gamma alta de 7 i decideix buscar noves construccions no assolides d'aquesta gamma com per exemple el primer 3 de 7 amb el pilar de l' història de la colla descarregat el 4 d'Octubre del 2009 al VIIè Concurs7. Les aparents presses per a recuperar el nivell de l' antiga colla, fan que el treball en aquests primers anys passin factura a la colla i l'eufòria inicial es va dissipant poc a poc, alguns membres refundadors deixen la colla d'esgotament. També es fa palés que la gent que deix 3d7ad'anar a assaig és més que la gent que es dóna d'alta i això acaba amb un empobriment de resultats.

El 2010 la colla passa per un moment d'estancament i es perd la regularitat en els castells de la gamma alta de set, en part per la manca de camises a plaça, tot i així; a fi i efecte d'esperonar la gent, s' intenta assolir el 4 de 8 a final de temporada en la Diada dels Bordegassos al Novembre, en un segon intent. En aquesta ocasió s'aconsegueix col.locar dosos però aquestos romanen agafats 30 segons a l'espera de l'arribada de la canalla i finalmet cau el castell.

El 2011 arriba el moment més tràgic de la colla, mor Ramon Rovira i Sanahuja, un històric membre de la colla, com a conseqüència de les ferides que va patir el diumenge anterior durant l' actuació del 15 de Setembre a la Festa Major de Montblanc , amb 74 anys i casteller de la colla des del 1958, va rebre un fort cop a la segona vèrtebra cervical quan ajudava a fer pinya a un 2 de 7 dels Castellers d'Eslpugues i aquest fes llenya. A resultats d'aquell tràgic succés la colla es reuneix per pendre decisions de caire vital pel futur esdevenir de l'entitat i finalment decideix participar en el VIIIè Concurs7, en memòria del Ramon. La colla no guanya el concurs d'aquell any, però si realitza una molt meritòria participació fent la millor actuació de l'any tant sols tres setmanes després de l'accident.

banyeres_7de7_eduard_webEl 2012 també acabarà essent un any fonamental en l'història de la colla, en aquesta temporada es realitzen més castells de la gamma alta de 7 que mai i s'estrena una nova  construcció el 8 de Juliol a la Festa Major de la veïna localitat de Banyeres del Penedès es descarrega el primer 7 de 7 de l'historial, i esdevé un punt d'inflexió a mitja temporada. Aquest any és especial ja que es celebra els 10 anys de la represa de la colla i s'organitzen diverssos actes, entre ells la Diada del 10è Aniversari de la represa dels Minyons de l’Arboç el 19 d'Agost, acompanyats per la Muixeranga d' Algemesí.

4de8c_minyons_eduard_k_webEl 30 de Setembre a la Plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès en la Diada de  Sant Miquel, organitzada pels Castellers de Vilafranca, la colla carrega el seu primer castell  de 8: el 4 de 8. Era el quart intent sobre aquest castell, l'últim s'havia realitzat l'any anterior a la Diada de Festa Major a la Bisbal del Penedès, essent aquell el pitjor de tot  els  intents realitzats fins al moment. Com s' ha explicat, la primera actuació de la colla, es va realitzar en un ja llunyà 20 de Setembre de 1958; és a dir, 54 anys després es carrega un castell de vuit pisos, tot i no poguer descarregar-lo, va ser un moment emotiu i esperat per la colla. Una setmana més tard el Dissabte 6 d'Octubre i degut a la brillant temporada realitzada fins al moment per la colla, aquesta conseguia posicionar-se entre els trenta primers llocs del rànking casteller i és convidada a participar al XXIVè Concurs de castells  de Tarragona, l'últim cop que la colla hi havia participat era  l'any 1984. El 28 d'Octubre a l'Arboç la colla organitza la 1a Diada Ramon Rovira acompanyats a plaça dels Nois de la Torre i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona, amb la clara intenció de fer-la anualment. En l'última actuació de la temporada en el marc del 40è aniversari dels Bordegasssos, la colla torna a carregar el 2 de 7 l'últim carregat  es remuntava a la Festa Major de l'Arboç del 2007.

 

 

 

 

 

FOTO_GRUP_BANYERES2012

 

  Segeix-nos en : Facebook  Wikipedia

Properes sortides i activitats

Actuacions

 • ACTUACIÓ A CERDANYOLA
 •   30 juny, 2024 (12:00)

  DIUMENGE 30 de Juny del 2024

  10:00h. Poliesportiu (els que van en autocar)

  11:30h. Plaça a determinar

  12:00h. Plaça a determinar

  Acompanyarem als Castellers de Cerdanyola

  Desprès ens quedarem a dinar amb ells els que vulgueu


 • ACTUACIÓ A BANYERES DEL PENEDÈS
 •   14 juliol, 2024 (12:30)

  DIUMENGE 14 de Juliol del 2024

  DIADA FESTA MAJOR DE BANYERES DEL PENEDÈS

  12:00h. Plaça de l'Om

  12:30h. Plaça de l'Om

  Amb els Xiquets de Torredembarra

   

  Anirem a esmorçar a les 10:00 hores del matí qui vulgui apuntar-se...


Assajos


  Sense esdeveniments

Altres activitats


  Sense esdeveniments
Veure Calendari