Inici
Catalan Arabic Dutch English Finnish French Galician German Greek Italian Japanese Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish
08-07-2012
Banyeres del Penedès
Festa Major
Plaça de l'Om, a la 1 del migdia

Fitxa tècnica

4/7a, 7/7, 5/7, P/5, 3P/4
5/7, 2/7, 4/7, 2P/5

Informació de la diada

Aquest any sí

Text: Albert Amposta Vilanova

Espectacular actuació dels MINYONS DE l’Arboç a la plaça de l’Om de Banyeres del Penedès.

Gran diada amb tres castells de la gamma alta de set descarregats i amb el mèrit d’estrenar exitosament al primer intent el 7de7 de la colla.

La ja tradicional actuació per la Festa Major de Banyeres tenia enguany un doble objectiu pels Minyons, el primer fer un castell nou en el nostre currículum i el segon sortir de plaça amb l’orgull de haver fet una bona diada i motivats per afrontar les properes diades d’aquest estiu.  

D’entrada em va semblar un gran encert començar l’actuació amb el 4de7 amb l’agulla. És un castell que ens ha costat històricament dominar-lo però aquesta temporada li hem trobat el punt i ens dóna seguretat . Un castell lleuger i molt parat que no va donar cap problema i podríem dir que ens va semblar inclús fàcil, sense els neguits i els nervis d’altres vegades.

A la segona ronda va venir el plat fort per la colla. Tots ens creiem capaços de fer el 7de7 però la por a un castell nou la teníem a dins. És un castell difícil per una colla petita per la quantitat de castellers necessaris, sobretot per poder lligar la pinya amb unes certes garanties. Tot i el respecte a un castell nou, l’estructura va anar pujant sense masses dificultats i el pom de dalt no va tenir dubtes i el vam coronar sense perdre gaire les mides. La descarregada és va fer una mica lenta i entre la barreja d’emoció i nervis al final van patir un xic. Magnífic castell i molta alegria a la colla! Fer un castell nou dóna molta força, tens la sensació de superar-te i de no tenir un límit.

A tercera ronda vam tirar el 5de7. Desprès de l’eufòria del 7de7 calia afrontar-lo amb seny i concentració. Un cop desmuntat, encertadament, el peu dues vegades, a la tercera el castell va tirar amunt amb decisió i el vam carregar amb facilitat. A la sortida de la canalla el castell es va tornar inestable però amb l’experiència dels castellers del tronc i la bona feina de la pinya el vam descarregar.

Molta alegria a la colla, tothom està eufòric, hem descarregat tres grans castells.

Finalitzem l’actuació amb un pilar de cinc i després amb tres de quatre i tot seguit remullem les camises i els castellers amb cava per celebrar-ho.

Aquesta gran actuació no hauria estat possible sense la implicació de tots el Minyons i aficionats que van fer l’esforç de venir a l’actuació i cal agrair-los-hi.

Amb aquesta diada els MINYONS de L’ARBOÇ ens presentem com a ferms candidats per la lluita per poder anar al concurs de Castell de Tarragona.

Ho podem aconseguir!! Endavant Minyons!!

Imatges

banyeres_7de7_eduard_web

 

  Segeix-nos en : Facebook  Wikipedia