Inici
Catalan Arabic Dutch English Finnish French Galician German Greek Italian Japanese Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish
09-06-2013
L'Arboç
Diada dels Minyons de l'Arboç
Plaça de la Vila, 12:00 del migdia

Fitxa tècnica

5/7(id), 5/7, 7/7(id), suspesa per la pluja
3/8, 4/8, suspesa per la pluja
2/7(c), suspesa per la pluja
5/7, suspesa per la pluja

Informació de la diada

El dia de la nostra diada ha arribat. Un dia amb moltes expectatives, tot i que una mica diluït per l’anunci del divendres “la tan esperada torre de set”, haurà d’esperar. Per això no resta nivell a l’actuació prevista que hauria de ser amb tres castells de nivell de set i mig.

A les onze del matí ens tocava sessió fotogràfica a la Plaça de la Puntaire, aquí ens reunim des de minuts abans de les onze, una estona de bromes entre amics previ a la diada. Alguns comentaven que el temps es portava bé, encara que no trigaríem a veure que s'equivocaven. Puntualment es va cridar a formació per la foto a les escales de la plaça, després de mostrar el nostre millor somriure a les càmeres, vam anar a la Plaça de la Vila amb ganes de triomfar a casa.

La nostra primera gran cita, a casa acompanyats per tres colles, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Bordegassos de Vilanova i la Colla Jove de Castellers de Sitges, el dia prometia, hi havia bon ambient, els castellers de les diferents colles començaven a arribar agrupant-se als voltants de la plaça, que s'anava cobrint dels diferents colors de les camises i prenent forma per al que s'esperava fos un bon diumenge de castells.

Després d'un petit retard en l'hora d'inici de la diada i després de posar-nos les faixes es va donar inici a les actuacions, l'ordre d'actuació de les colles va ser el següent, en primer torn la Vella de Valls, seguits dels amfitrions els Minyons de l'Arboç, tercers els Bordegassos de Vilanova i tancant ronda la Jove de Sitges.

Els Minyons, com ja ho havia anunciat el Cap de Colla en l'assaig de divendres passat, ens vam disposar en el nostre primer torn a descarregar un cinc de set, un castell sabem que el tenim però que en un primer intent se'ns va escapar de les mans, un castell amb moltes cares noves que potser no acaba de donar confiança als nostres petitons, però que amb gran solvència es va desmuntar demostrant que la seguretat de les nostres estructures està fora de dubte.

Abans d'acabar ronda, després de la caiguda de la torre de 7 dels Bordegassos de Vilanova, el vam tornar a intentar i ara si, el vam fer nostre, descarregant-lo no sense patir una mica però sabent que el tenim dominat i omplint de moral per enfrontar el repte de la segona ronda, el Set de Set.

Va arribar el nostre segon torn amb la gent buscant el seu lloc al castell, estructura per a la qual calen molts efectius i casualment aquesta és l'assignatura pendent tot i que aquest dia érem uns quants més que en anteriors sortides, amb tot es nota la falta de gent a les actuacions; tornant al que ens toca, aquest segon castell del dia va començar bé, ràpid en la pujada amb força gent nova en els diferents pisos la qual cosa potser com en el primer cinc que també va acabar en intent desmuntat sembla no acabar de donar confiança a la canalla que dóna aquest punt d'inseguretat allà dalt i ens fa esperar el segon intent per descarregar, que no va poder arribar per culpa de la pluja que va presentar-se sense ser convidada i ens va aigualir la festa. Ens vam quedar amb ganes de castells i esperant que en el proper intent el descarreguem com sabem fer-ho.

El següent video és un fragment del programa "Va de Castells" de Penedèstv i on es pot veure l'actuació...

 

Imatges

 

  Segeix-nos en : Facebook  Wikipedia