Inici Multimèdia Vìdeos Quarts de nou (TV3) 23/10/2013. Parlen idiomes.
Catalan Arabic Dutch English Finnish French Galician German Greek Italian Japanese Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish

Els castells van traspassar fronteres per primer cop a mitjans dels anys 50, en un fet gairebé excepcional. Avui, en canvi, són freqüents els viatges de les colles arreu de la geografia mundial. De fet, ja s'han vist castells a tots els continents a excepció d'Oceania. Al Quarts de Nou d'aquesta setmana parlarem de la internacionalització del fet casteller repassant el viatge que els Castellers de Sants han fet a l'Índia i que ben aviat es traduirà en un documental produït per la mateixa colla i dirigit per Marta Saleta.
I a Hamburg, un grup de catalans està impulsant la primera experiència castellera a Alemanya. Hem volgut conèixer de més a prop aquesta iniciativa.
Pel que fa a l'actualitat castellera, aquest cap de setmana hem estat a Sants, on els amfitrions, malgrat una caiguda inicial del 4de9 amb folre, hi han completat una bona actuació carregant el 3de9 amb folre i descarregant el 5de8 i el 4de8 amb l'agulla. A la mateixa diada, els Minyons de Terrassa hi ha fet les darreres proves de cara a Sant Narcís, a Girona, amb el 3de9 amb folre, el 5de8, el 2de8 amb folre i un pilar de 6 totalment renovat. Per la seva banda, els Castellers d'Esplugues han descarregat el 3de7 per sota, el 5de7 i el 4de7 amb l'agulla, en una diada en què han desmuntat sense èxit el 4de8.
El cap de setmana casteller també ha deixat altres actuacions amb castells de nou pisos a Alcover, Tarragona i Solsona que repassarem de forma més breu.

 

  Segeix-nos en : Facebook  Wikipedia

Properes sortides i activitats

Actuacions

 • ACTUACIÓ A CAMPING PLATJA BARÀ
 •   09 agost, 2024 (21:00)

  DIVENDRES 9 Agost del 2024

  SEGONA FESTA MAJOR D'ESTIU

  20:30h. Camping Platja Barà

  21:00h. Carrers del camping/Amfiteatre

  Minyons de l'Arboç


 • ACTUACIÓ A CUBELLES
 •   11 agost, 2024 (12:00)

  DIUMENGE 11 Agost del 2024

  FESTA MAJOR

  11:30h. Plaça de l'Ajuntament

  12:00h. Plaça de l'Ajuntament

  Acompanyarem als Castellers del Foix


Assajos


  Sense esdeveniments

Altres activitats


  Sense esdeveniments
Veure Calendari