Inici Notícies
Catalan Arabic Dutch English Finnish French Galician German Greek Italian Japanese Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish

Recordant els que ja no hi son

Aquest passat cap de setmana els Minyons vam celebrar un any més la nostra diada més emotiva en record d’aquells castellers que ja no ens poden acompanyar i que restaran sempre més en la memòria de la colla.

Enguany ens acompanyaven Xiquets de Torredembarra i Castellers de Castelldefels, que van posar color i companyerisme a la diada. Per la nostra part vam haver de fer moviments imprevistos degut a una assistència d’efectius menor a l’habitual, per raons diverses i festes de final de curs vàries. Tot i així vam aconseguir fer una actuació aparentment “fàcil” i ràpida, amb boniques construccions, nous debuts i cares noves en algun pis.

La feina feta va donant els seus fruits i, amb quatre gats, ja podem mostrar prou solvència com per descarregar amb rapidesa i els ensurts justos uns castells ben executats. Torre, tres i el quatre amb l’agulla no van donar problemes i mostren clarament l’objectiu ineludible de fer un pas més amunt.

Amb les activitats lectives i extraescolars ja acabades ara ja podem donar una empenta als assajos de canalla i tronc i encarar els mesos vinents amb tota l’energia.

Salut i castells!

Foto:@Manel Pizarro


 

Diada de la Colla

Dissabte dia 8 de juny, els Minyons de l'Arboç anaven a la seva diada amb molta il·lusió per poder estrenar nous castells que portaven en ment. Van ser més d'un centenar els Minyons que van assistir a la seva diada, omplint la plaça de la vila.

Malauradament la mancança del 'Pom de dalt' a última hora va fer que no poguessin assolir els castells de set que tenien preparats i que tenen al forn, havent d’allargar l'espera per dur-los a plaça i culminar-los aquesta temporada.

Van començar amb un magnífic 2d6 carregat esplèndidament i que, ja amb la canalla fora, es va desplomar de forma desafortunada, quedant com a carregat i minvant una mica l'alegria i positivitat que es respirava a la diada.

Seguidament, sense tenir el pom de dalt que tocava i amb la caiguda del 2d6, es va passar a fer dos castells de sis, amb molt poc pes, preparant-los per alçar un pis més molt aviat.

Per acabar i per segona vegada aquesta temporada, van alçar un Pd5 vibrant, on l’enxaneta va fer dues motxilles, ja que quan ja era dalt va decidir baixar i el Cap de colla, amb un crit valent, la va fer tornar a pujar i així es va culminar un altre Pd5 molt treballat i aplaudit a la plaça.

Cal destacar, doncs, que les sensacions agredolces de la diada van quedar superades pel gran nombre de membres de la colla assistents així com també per la consolidació del Pd5 a la pròpia plaça. El bon ambient i la germanor amb la resta de colles va enfortir, també, la moral Minyona, que està preparada per seguir treballant de valent en les properes actuacions i fer un pas endavant el més aviat possible.

 

 

©Foto: Anna Montoto

Peu foto: Pilar de 5 a la Plaça

 

DIADA DE LA COLLA

 

El proper dissabte dia 8 de juny hi ha la Diada de la Colla..

 

Anem per molt bon camí...per això és molt important que fem pinya i gaudim al nostre territori d'una gran jornada castellera al costat dels Bordegassos de Vilanova i els Nensdel Vendrell.

 

Us Esperem....

 

Som castells, som Minyons!!

 

 

 

Torna el pilar de 5!

La temporada avança i els fruits dels assajos es comencen a recollir. Els Minyons encaràvem la diada Mar de Cultures com un exàmen del treball fet fins ara. Podríem dir que el resultat va ser un “progressa adeqüadament” amb aspectes a millorar.
Anem a pams. Per encetar la jornada el Cap de Colla va decidir que calia atacar la torre de sis, aquest cop amb un nou debutant a dosos, el Pedro. La torre va sortir clavada, començàvem bé.
Acte seguit calia demostrar tota la feina feta cara als castells de set. Un tres i un quatre de sis sense crosses eren els objectius i val a dir que van sortir clavats de tronc, però desajustos als dosos en el quatre  (dosos amb molt poc rodatge i molt futur) van fer que els dos intents de quatre quedessin en intent desmuntat i que el tres es carregués de manera, diguem, poc ortodoxa (l’enxaneta va baixar per el mateix cantó degut a un dos massa eixencarrat).
La jornada es va anar allargant amb una inusual corrua d'intents desmuntats (diuen, diuen, que aquestes actituds “s’encomanen” entre les canalles de les diferents colles…) fins arribar a la ronda de pilars. Aquí és on teníem el trumfo guardat i vàrem demanar ronda de pilar en solitari per dur a plaça, després de cinc anys sense intentar-ho, el pilar de cinc. Les dues setmanes anteriors ja l’havíem fet a assaig i ara calia mostrar-lo a tothom. Amb la Lucía coronant-lo per primer cop, la Paula per primer cop a quarts, la Laura repetint a terços, el Laureà etrenant-se a segon de pilar de cinc i el Vila repetint com incombustible baix, el resultat va ser un èxit!
Cal dir, però, que un primer intent amb massa nervis de l’enxaneta va resultar en intent desmuntat. Però quatre mirades i un parell de paraules ban bastar per dir “tornem-hi que no ha estat res!”
Malgrat els intents desmuntats la colla va sortir forta de moral. Tot i una quinzena bona de baixes, gairebé una vuitantena d’efectius ens vam traslladar a Torredembarra, sent el desplaçament més nombrós en anys. Agafeu-vos fort que vénen cims més alts!
Salut i Castells!

 

Foto: Auvi-Vila

 
Més articles...

  Segeix-nos en : Facebook  Wikipedia

Properes sortides i activitats

Actuacions

 • ACTUACIÓ A CERDANYOLA
 •   30 juny, 2024 (12:00)

  DIUMENGE 30 de Juny del 2024

  10:00h. Poliesportiu (els que van en autocar)

  11:30h. Plaça a determinar

  12:00h. Plaça a determinar

  Acompanyarem als Castellers de Cerdanyola

  Desprès ens quedarem a dinar amb ells els que vulgueu


 • ACTUACIÓ A BANYERES DEL PENEDÈS
 •   14 juliol, 2024 (12:30)

  DIUMENGE 14 de Juliol del 2024

  DIADA FESTA MAJOR DE BANYERES DEL PENEDÈS

  12:00h. Plaça de l'Om

  12:30h. Plaça de l'Om

  Amb els Xiquets de Torredembarra

   

  Anirem a esmorçar a les 10:00 hores del matí qui vulgui apuntar-se...


Assajos


  Sense esdeveniments

Altres activitats


  Sense esdeveniments
Veure Calendari