Inici Notícies Taller casteller a Coma-ruga
Catalan Arabic Dutch English Finnish French Galician German Greek Italian Japanese Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish

tallers_comarruga_webEl cap de colla explicant com col·locar-se en un pilar.

Text: Alison Alcalde Álvaro

L’1 d’abril del 2011 diversos membres de la nostra colla van fer un taller casteller a l’escola pública Els Secallets, de Coma-ruga. Aquest taller es va fer fora de les hores lectives, a l’interior del gimnàs de l’escola. Hi van assistir quaranta nenes i nens de tres a dotze anys. També hi van participar algunes mares i pares.

 El cap de colla, Josep Maria Vera, i el casteller de la Junta Tècnica Fabio Varas van iniciar el taller fent una petita explicació sobre l’activitat castellera. També es van repartir uns fulls explicatius (díptics) que contenien els horaris i llocs d’assaig de la colla. A continuació es van ensenyar algunes tècniques castelleres i es treballaren els passos bàsics amb els alumnes assistents i amb la participació de les mares i els pares presents, que van ser a la pinya. El taller va durar aproximadament una hora, i fou d’allò més divertit i constructiu.

La Junta Directiva de l’entitat pretén promoure aquests tallers castellers com a fórmula per apropar la cultura castellera als centres educatius i estimular la participació i la coneixença del fet casteller entre els mes joves i les seves famílies.

Cal destacar que, a més, es reforça la participació i el protagonisme de les castelleres i els castellers joves de la colla en la realització d’aquestes activitats, de gran contingut pedagògic i cultural, i de les quals són, juntament amb la canalla que hi participa, els veritables protagonistes.

 

 

  Segeix-nos en : Facebook  Wikipedia

Properes sortides i activitats

Actuacions


    Sense esdeveniments

Assajos


    Sense esdeveniments

Altres activitats


    Sense esdeveniments
Veure Calendari