Inici Notícies La Cordinadora de Colles Castellers demana disculpes
Catalan Arabic Dutch English Finnish French Galician German Greek Italian Japanese Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish

Després d’un lamentable accident a conseqüència d’una caiguda d’un castell dels Castellers d’Esplugues, el passat onze de setembre a la plaça Major de Montblanc, ens va deixar per sempre l’arbocenc i minyó històric dels Minyons de l’Arboç, en Ramon Rovira. El fatal desenllaç va provocar una situació de controvèrsia a l’entorn de l’accident entre la Coordinadora de Colles Castellers de Catalunya (CCCC) i els Minyons de l’Arboç, concretament per la gestió de la difusió i la informació.

Aquesta controvèrsia va girar entorn al comunicat emès per la CCCC en els dies posteriors a l’accident, concretament en el dia que ens va deixar, que de forma unilateral, modificant la proposta inicial del document, consensuada per les dues entitats i la família del finat, la CCCC va emetre hores desprès.

Els Minyons, van respondre a aquest comunicat, recollint també el malestar expressat per la família del Ramon, mitjançant un altre, enviat a totes les entitats castelleres vinculades a la coordinadora, respecte a determinades apreciacions fetes al respecte de l’accident per part de la CCCC, que s’hi van considerar, per part dels Minyons i de la família, inoportunes, tendencioses i fora de lloc.

Desprès d’analitzar la situació en una reunió conjunta de les corresponents juntes directives, tant de la Coordinadora com dels Minyons de l’Arboç, es va resoldre intentar reconduir la situació, i contrarestar els malestars provocats a la família del Ramon i als membres dels Minyons de l’Arboç. D’aquesta manera la CCCC va enviar una carta adreçada a la seva vídua, demanant disculpes per les apreciacions fetes en el primer comunicat difós, i es va emetre un últim comunicat adreçat a totes les colles castellers vinculades a la CCCC, posant de manifest aquests extrems i la necessitat de definir un protocol adequat per gestionar situacions com la viscuda entorn a la mort del casteller arbocenc.

En conseqüència, la Junta de la CCCC reconeix i assumeix aquests errors, i per tant, ha demanat disculpes tant a la família Rovira com als Minyons de l’Arboç pel dolor ocasionat.

El President dels Minyons de l’Arboç, Jaume Ventura vol valorar «... que a pesar de les discrepàncies i diferents òptiques mostrades des de la CCCC i els Minyons entorn al desafortunat comunicat inicial, crec que al final ha prevalgut l’esperit casteller per donar solució a un problema que en determinats moments podria haver evolucionat cap a un conflicte gens convenient per al futur del fet casteller. Creiem que s’ha solucionat en els millors termes per salvaguardar la figura del Ramon, a l’alçada de la seva magnífica qualitat humana i castellera, com no podria ser d’una altre forma...»

Els Minyons de l’Arboç donem per tancat aquest afer.

Ramon t’estimem i sempre t’estimaren...

 

  Segeix-nos en : Facebook  Wikipedia

Properes sortides i activitats

Actuacions

 • ACTUACIÓ A L'ARBOÇ
 •   08 juny, 2024 (18:30)

  DISSABTE 8 de Juny del 2024

  DIADA DE LA COLLA

  18:00h. Plaça de la Vila

  18:30h. Plaça de la Vila

  Amb els Bordegassos de Vilanova i Nens del Vendrell


 • ACTUACIÓ A L'ARBOÇ
 •   15 juny, 2024 (18:30)

  DISSABTE 15 de Juny del 2024

  DIADA DEL RECORD

  18:00h. Plaça de la Vila

  18:30h. Plaça de la Vila

  Amb els Xiquets de Torredembarra i Castellers de Castelldefels


Assajos


  Sense esdeveniments

Altres activitats


  Sense esdeveniments
Veure Calendari