Inici Notícies L'amic, casteller i Mossèn Ricard ens ha deixat
Catalan Arabic Dutch English Finnish French Galician German Greek Italian Japanese Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish

mossen ricardEls Minyons de l’Arboç lamenten haver de comunicar la mort d’un dels seus membres més estimats, Mossèn Ricard Cabré Roigé (Riudecols, 1929), mort a Reus el 24 d'abril de 2020 a l’edat de 91 anys.

Amic, casteller i mossèn, ha estat un referent per a tots nosaltres. Per tota una trajectòria vital exemplar, guiada per una vocació espiritual i religiosa, donant suport sempre als més desfavorits, a la gent que pateix, defensant els drets dels treballadors, com a comunicador, també creador artístic i dinamitzador de la societat arbocenca en la seva implicació, com un veí més, en la promoció cultural i de les arts tradicionals que caracteritzen la vila arbocenca.

Mn. Ricard ha estat soci protector i membre actiu de la colla. Els minyons el consideren membre “perpetu” de la colla doncs, encara que últimament restava poc actiu per causes alienes a la seva voluntat, mantenia el contacte. Especialment se’l recorda per haver obert les portes de l’església a la colla en la primera actuació de la segona represa l’any 2002 quan per causa de la pluja s’anava a suspendre. També per cedir els primers anys la capella dels Dolors per assajar quan plovia. Molt implicat amb el teixit associatiu i cultural arbocenc i especialment amb els Minyons se’l recordarà amb afecte i enyorança.

Els Minyons de l’Arboç el trobarem molt a faltar, i vostè ho sap. En aquests anys de la represa de la colla, vostè ha estat una figura imprescindible i emblemàtica.

Amic, casteller i mossèn, rebi i guardi en el seu cor el nostre afecte i respecte. NO dubti que la seva presència hi és en els cors de tots els Minyons de l’Arboç que hem tingut, i tindrem, l’honor d’haver portat junt amb vostè la nostra camisa.

Mn. Ricard Cabré rebrà sepultura a Reus. Més endavant, és celebrarà la seva missa exequial. Els Minyons també li farem el comiat que es mereix quan les circumstàncies ho permetin.

Reposi en la pau de Crist.

20120930_larboc_minyonsdlarboc_09_hmossen_600_kemperman
Mossèn Ricard Cabré al centre amb corbata, amb els Minyons, el dia que l'Arboç li va fer una festa de
comiat de mossèn, el 30 de setembre de 2102. (Foto: Eduard Kemperman)

 

  Segeix-nos en : Facebook  Wikipedia

Properes sortides i activitats

Actuacions

 • ACTUACIÓ A VILAFRANCA DEL PENEDÈS
 •   27 abril, 2024 (18:00)

  DISSABTE 27 Abril de 2024

  17:30h. Plaça Jaume I

  18:00 Plaça Contitució-Vilafranca del Penedès

  Amb la Jove Xiquets de Vilafranca


 • ACTUACIÓ A LA LLACUNETA
 •   05 maig, 2024 (12:30)

  DIUMENGE 5 de Maig del 2024

  12:00h. Plaça de la Llacuneta

  12:30h. Plaça de la Llacuneta

  Minyons de l'Arboç


Assajos


  Sense esdeveniments

Altres activitats


  Sense esdeveniments
Veure Calendari