Inici Notícies Comiat Joan Vallès Figueras
Catalan Arabic Dutch English Finnish French Galician German Greek Italian Japanese Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish

20230302_comiatjoanvallesfigueras_pd4_eloimiralles_webEl passat dijous 2 de març de 2023 els Minyons de l'Arboç ens vam acomiadar del nostre company Joan Vallès Figueras. Nascut a l'Arboç el 1933, fou fundador, soci i casteller des de la creació de la colla l'any 1958.

La cerimònia va començar a les 4 de la tarda en una església de Sant Julià plena de gom a gom. Després de la missa van tenir lloc diversos parlaments. El primer fou a càrrec de Xavier Canals, director de l'Elenc Artístic Arbocenc, que va recordar la dilatada trajectòria de Vallès en el món teatral tant a l'Arboç com en l'àmbit català. Tot seguit fou el torn de Laureà Inglada, president dels Minyons de l'Arboç, que resumí la gran trajectòria castellera del Joan durant quasi 80 anys. Primer va fer esment de les quatre generacions de la família Vallès que han pres part en el món casteller. Quant al Joan, l'any 1942 va pujar a dosos en el seu primer castell amb la colla unificada de Valls a Vilafranca del Penedès. El 1958 fou un dels fundadors dels Minyons de l'Arboç i pujà de terç en el primer 4 de 6 de la colla. El 1971 fou un dels segons del primer 5 de 7 de la colla. Amb motiu del 25è aniversari dels Minyons el 1983 prengué part en la comissió que organitzà els actes de celebració. En la segona represa de la colla el 2002 va exercir de cap de colla. El 2013 fou distingit amb el Premi a la trajectòria en la VII Nit de castells a Valls per la seva vinculació amb el món casteller durant més de 70 anys. També va explicar que els seus quatre fills també han estat castellers i que el Joan s'estimava molt els castells i va ser minyó fins a l'últim dia de la seva vida. Per últim va agrair a tot el món casteller les mostres de condol rebudes tant a la colla com a la família del Joan.

A continuació va parlar Andreu Suriol, el seu amic de tota la vida, que va destacar la personalitat del Joan i la gran persona i amic que ens acabava de deixar. Per acabar va pujar la seva filla Ester per recordar les coses que li deia el seu pare i la força que li donava per continuar endavant. En acabar la cerimònia els Minyons de l'Arboç van enlairar un pilar de dol dedicat al Joan Vallès Figueras. Que el cel et sigui lleu.

 

  Segeix-nos en : Facebook  Wikipedia

Properes sortides i activitats

Actuacions


    Sense esdeveniments

Assajos


    Sense esdeveniments

Altres activitats


    Sense esdeveniments
Veure Calendari