Inici Notícies Actuació a la Llacuneta maig 2024
Catalan Arabic Dutch English Finnish French Galician German Greek Italian Japanese Polish Portuguese Romanian Russian Spanish Swedish

Recuperem els castells a la Llacuneta

 

Com cada any els Minyons tenim una cita amb els nostres convilatans a la Llacuneta en el marc de l'aplec anual a l'ermita de St.Antoni Abat. Enguany hi hem arribat amb bona forma i moltes ganes.

D'uns anys ençà hem fet actuacions només pilaneres acompanyant els grups infantils del nostre folklore popular. Aquest any, però, el cap de colla ha volgut que la plaça es recuperés com una plaça castellera. Cinc anys després hi hem tornat a plantar un castell de sis.

Així que aquest cap de setmana la Llacuneta ha recuperat per partida doble castells i paella -l'Ajuntament ha tornat a organitzar una paella popular després d'uns quants anys, també-.

L'actuació va anar alternant les construccions amb l'exhibició folklòrica dels menuts de les entitats participants. I entre ball i ball vam poder bastir algún pilar, una estructura de torre de sis sense els baixos i un tres de sis ben xiroi que, per primer cop, duia a dosos dues peces de la nova fornada acabada de baixar directament d'acotxadors i enxanetes. La Paula i la Ivet van fer duo de dosos sense necessitar el recolzament d'un dos d'anys anteriors. Un gran pas!

També vam intentar el quatre de sis, però aquest cop tanta novetat i poca pinya van fer que la canalla no ho veiés clar i el tiréssin enrera amb la consegüent emprenyada del Cap de Colla....se li passa ràpid, però.

Per acabar, com hem dit, paella i a celebrar!

 

Salut i castells!

Foto: Eduard Kemperman

 

  Segeix-nos en : Facebook  Wikipedia

Properes sortides i activitats

Actuacions

 • ACTUACIÓ A CAMPING PLATJA BARÀ
 •   09 agost, 2024 (21:00)

  DIVENDRES 9 Agost del 2024

  SEGONA FESTA MAJOR D'ESTIU

  20:30h. Camping Platja Barà

  21:00h. Carrers del camping/Amfiteatre

  Minyons de l'Arboç


 • ACTUACIÓ A CUBELLES
 •   11 agost, 2024 (12:00)

  DIUMENGE 11 Agost del 2024

  FESTA MAJOR

  11:30h. Plaça de l'Ajuntament

  12:00h. Plaça de l'Ajuntament

  Acompanyarem als Castellers del Foix


Assajos


  Sense esdeveniments

Altres activitats


  Sense esdeveniments
Veure Calendari